Flatmaster 150 Faulty

FlatMaster 120 / 150 / 250
Post Reply
tdinneen
Posts: 2
Joined: Mon Mar 08, 2021 10:31 am

Flatmaster 150 Faulty

Post by tdinneen »

I'm having the same two issues as the previous two posters. I got a FlatMaster 150 for Christmas. In January it worked fine via FlatMaster and NINA. In February I couldn't connect to it anymore but I could use it manually but now it resets itself after 20-30 seconds to full brightness. So I can't even use it manually. I've tried with various cables, USB2 v USB3, PowerBox versus computer versus wall adapter. Same issue. I'm returning it as there doesn't appear to be any resolution with the previous posts.
User avatar
Evans
Site Admin
Posts: 329
Joined: Wed Dec 02, 2020 3:06 pm
Contact:

Re: Flatmaster 150 Faulty

Post by Evans »

Hi, it seems that Flatmaster resets. During reset (reboot) the max brightness is forced on boot.
When supplied current from USB is not enough the Flatmaster will definitely reset.
Most of the boost profiles require a USB3 port which can deliver more power than a common USB2 port.

If you find that the product has a problem and does that on every USB port (including USB3 ports) please contact us at support email for a return / repair or replacement.
andyho
Posts: 1
Joined: Thu Mar 11, 2021 4:58 am

Re: Flatmaster 150 Faulty

Post by andyho »

Same problem here. The panel abruptly changes to maximum brightness after some amount of time, often before I can complete 16 five-second flat frames. Tonight, it started behaving in an even odder way. It suddenly stopped emitting light in the middle of a 16-frame sequence. Thinking it had something to do with the USB port on my computer, I plugged it into a 120V receptacle using an Apple 5V transformer. Immediately, the panel went dark. Maybe it needs more amperage to maintain a stable light output; I just don't know without doing further experimentation.

2021-03-12 It seems that the port I've been using to power the Flatmaster is a USB2.0 port. If USB2.0 doesn't provide enough power, then I guess that's the problem. I'll try something else with more "oomph" to power the Flatmaster 150.
tdinneen
Posts: 2
Joined: Mon Mar 08, 2021 10:31 am

Re: Flatmaster 150 Faulty

Post by tdinneen »

Thank for replying. As mentioned I’ve tried it with various USB’s, cables etc. etc. Including USB3 on PowerBox Ultimate V2 which should have enough power. I’ve arranged to send it back to the supplier (astroshop.eu). I’ll update this post with the resolution. Hopefully it’s a once off as I really like it as a device.
Lalanke
Posts: 1
Joined: Sun May 23, 2021 6:11 pm

Re: Flatmaster 150 Faulty

Post by Lalanke »

I purchased Flatmaster 150 last month but seems it doesn't connect to my windows 10 PC. even-though i downloaded and installed the drivers (given by the Pegasus website) still the device not identified. So i did all the windows update and restarted and tried, still no luck. Tried with different computer too and the results are the same.Also, went to device manager and saw usb item not recognized after installing the drivers (and restarts too).
Item is working ok in manual mode, but i need more contrast to get flats from my narrowband filters, thats why i tried to connect to the PC and boot up the contrast but seems this device is not working properly.
Luciamartin1
Posts: 1
Joined: Thu Aug 18, 2022 8:26 am

Re: Flatmaster 150 Faulty

Post by Luciamartin1 »

When Christmas is around the corner, make sure you find experts for professional christmas decorating services in Ibiza. Instead of the effort, connect with us.
Post Reply